Últimament,
no tinc massa temps per a cuinar, però esta setmana, aprofitant que el dimarts,
dia de Sant Josep era festa, vaig preparar una olleta de La Plana per a
llepar-se els dits. Tot açò us ho conte perquè em va sobrar un poc de carabassa
i… que podria improvisar amb carabassa el dia de Sant Josep… efectivament,
bunyols!!!
No
sabia on trobar la recepta així que vaig fer una recerca per internet fins que
vaig troba esta de Valencia Bonita
(https://www.valenciabonita.es/2016/01/26/bunuelos-de-calabaza/), malgrat que
em faltava un ingredient, el llevat frescos que vaig substituir per llevat
químic, el resultat no va estar gens malament, tindre en compte que els bunyols
no van aconseguir l’esponjositat desitjada, però el sabor va ser insuperable.
Anem
doncs a provar la recepta?
INGREDIENTS (per a 12 bunyols més o menys)
• 500 g de carabassa (el pes ha de ser en cru, no bullida)
• Mig got d’aigua (si s’ha bullit la carabassa gastar esta aigua) i només
afegir si la massa queda molt seca
• 250 g de farina
• 25 g de llevat fresc (ací és on la vaig canviar pel llevat químic doncs no en
tenia de fresc a la nevera i clar, el resultat no té res a vore)
• Oli de gira-sol per a fregir
• Sucre per a arrebossar els bunyols una vegada fregits.
I
una de Royal Blood
ELABORACIÓ
AMB THERMOMIX:
1. Torrar la carabassa. S’ha de pelar i llevar-li les pepites i d’ací fer
gastar el mig quilo que s’indica en la recepta. Es pot fer al forn, la millor
opció si hi ha temps, o es pot bullir o, com vaig fer jo perquè no tenia temps,
fer al microones.
2. Una vegada es té la carabassa torrà i freda s’ha de fer puré amb una
forquilla o amb l’ajuda d’un morter o electrodomèstic.
3. Desfer el llevat amb un poc de la farina fins a formar una pasta homogènia i
afegir-la al puré de carabassa. Remenar fins que estiga totalment integrada.
4. A poc a poc afegir la farina i mesclar bé.
5. En este punt és on s’afegira l’aigua si es veu que la massa queda massa
compacta (encara que, com diuen a la web de Valencia Bonita, la recepta
tradicional no afegís aigua).
6. Deixar fermentar la massa durant mitja hora o el que necessita per a
augmentar de mida.
7. Escalfar l’oli fins que fumege i afegir boletes de massa de bunyol. Per a
fer-les s’ha d’enfarinar les mans o banyar-les amb un poc d’aigua, jo vaig fer
servir una cullera per a no anar rentant-me les mans tota l'estona.
8. La veritat és que no em vaig recordar de fer el foradet del centre, per o si
voleu fer-ho…
9. Al fer la boleta fer amb el dit un foradet al centre i deixar caure la massa
a l’oli.
10. Amb un palet xinés menejar el foradet perquè no es tanque i amb una paleta
donar la volta perquè es facen per l’altre costat.
11. Col·locar els bunyols damunt de paper de cuina per a retirar l’excés d’oli.
12. Abans que es gelen arrebossar amb sucre i ja es poden menjar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario